Workshop kippen & kippenkarren – 6 juni

Kippen vormen zowel ecologisch als economisch een interessante optie om op te nemen in je agrarische bedrijfsvoering. Zo helpen kippen bij het beter verspreiden van mest, luchtig houden van de bodem, onkruidbeheersing en plaagdierbestrijding. Daarnaast leveren ze inkomsten op in de vorm van eieren en vlees.

Tijdens de workshop voor boeren worden thema’s als huisvesting, voeding, gedrag en gezondheid behandelt. Naast de aanpak en verzorging van kippen, komen ook het opzetten van deze neventak en de business case aanbod, zodat je weet wat het je kost en oplevert.

Vera Bavinck is dierenarts en heeft voor Caring Farmers een meerdelige webinar reeks over het houden van kippen ontwikkelt.

Eva Vos is initiatiefnemer van KipEigen, en manier om kleinschalig kippen te houden en te integreren in de primaire agrarische bedrijfsvoering.

Tenslotte neemt Ron je mee naar zijn zelfgebouwde kippenkarren en deelt hij zijn praktijkverhaal en ervaring.

Leuk als je erbij bent! Aanmelden kan tot 1 juni bij Ron van Zandbrink: info@boerderijtussendehagen.nl. Graag horen wij met hoeveel je komt, naam/namen, emailadres(sen) en bedrijfsnaam/namen/organisatie(s)

Op de hoogte blijven van alle bijeenkomsten? Meld je aan voor de maillijst.