Workshop snoeien walnootbomen – 3 juli

Wist je dat je walnoten juist in de zomer snoeit? Meer weten over het opnemen van walnoten in je agroforestry systeem en hoe te snoeien? Sluit 3 juli aan bij de workshop snoeien walnootbomen!

Graag nodigen we je uit voor een leerzame workshop snoeien van notenbomen in een agroforestry systeem op Boerderij tussen de Hagen te Stoutenburg.

Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes en technieken van het snoeien van walnotenbomen. Specialist agroforestry en boomkweker Jade Koop deelt haar kennis en ervaring, zodat je zelf aan de slag kunt met het verbeteren van de gezondheid en productiviteit van jouw eigen notenbomen.

De volgende zaken komen aan bod:

  • Theorie en praktijk over het snoeien van walnoten, hazelnoten en tamme kastanjes
  • Tips en tricks voor een gezonde groei van notenbomen
  • Rondleiding door het agroforestry systeem van Boerderij tussen de Hagen
  • Netwerkmogelijkheden met andere enthousiaste deelnemers

Of je nu al wat ervaring hebt of net begint, deze workshop biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden waar je direct mee aan de slag kunt. Na een korte introductie van het agroforestry systeem dat wordt toegepast op Boerderij tussen de Hagen, volgt een presentatie over de theorie van walnoten snoeien. Daarna gaan we buiten aan de slag met de praktijk, al waar zich de walnoten en tamme kastanjes bevinden.