13 maart nieuwe praktijkdag Agroforestry

Op 13 maart staat er een nieuwe praktijkdag op de planning, gericht op het snoeien van bomen in een agroforestry systeem.

We starten met een presentatie over de theorie. Welke takken kan ik het beste snoeien en waarom? Welke verschillen zitten er tussen soorten bomen? Wat is het effect van het moment van snoeien, de plek op de tak en de manier van knippen? Leer de belangrijkste aspecten om zo goed mogelijk te snoeien voor de gezondheid van de boom en het krijgen van vruchten of noten.

De presentatie wordt verzorgd door Jade Koop. Jade is boomkweker en -verzorger en tevens gespecialiseerd in agroforestry systemen en beplanting (www.jadereforestry.com) .

Na de lunch gaan we naar buiten. Op de boerderij staan fruit en notenbomen van verschillende leeftijden om de effecten van snoeien, of juist niet snoeien in de loop der jaren te laten zien. Ook zullen we aan de slag gaan met een aantal te snoeien bomen. Hoe zou je nou snoeien op basis van wat je net geleerd hebt? Per boom maken we een ‘analyse’, zodat je zelf thuis ook in de praktijk aan de slag kunt.